4 minuten leestijd (744 woorden)
Aanbevolen 

Blauw Geel – talent Ben van den Nieuwenhof: snelheid, branie en 'een bietje boerenkracht'

6cc09e9b-9468-4a35-9ec3-60f7793e763a Ben van den Nieuwenhof: voetballer en aankomend melkveehouder (eigen foto)

ERP/VEGHEL| Wat goed is komt snel, het aloude voetbalcliché. Ben van den Nieuwenhof voldoet ruimschoots aan deze beschrijving want de inmiddels 17-jarige Erpenaar debuteerde al meer dan een jaar geleden in de hoofdmacht van Blauw Geel'38. Vervolgens dwong de aanvaller ook nog eens een vaste basisplaats af, geen sinecure op het alleraardigste amateurniveau waarop de Veghelaren tegenwoordig acteren. Van den Nieuwenhof: "Dit jaar verwachten de mensen misschien weer iets meer van me. Vorig seizoen was alles nog leuk wat ik deed, nu weten ze dat ik wat kan."

Door: Willy Rooyakkers

Als jarenlange volger van de top van het regionale amateurvoetbal kom je nogal wat voetballers tegen die aardig wat talent hebben. Af en toe zie je een nieuw gezicht waarvan je denkt: hey, dat is een interessant gastje. Ben van de Nieuwenhof is zo iemand. Hij is snel, heeft op een leuke intuïtieve manier branie, zijn techniek is dik in orde en eenmaal aan de bal is er de nodige innerlijke rust. "Ik heb denk ik wel dreiging", zegt hij zelf, "En mijn tweebenigheid is ook wel een pluspunt." Het leidde ertoe dat de van nature rechtsbenige voetballer vorig seizoen op rechts speelde en nu aan de andere kant staat geposteerd. "Ja, het maakt me niet zoveel uit. Vorig jaar was ik gedeeld topscorer met zes doelpunten, deze voorbereiding speelde ik ook bijna alles."

FC Den Bosch

Als jong manneke werd de zoon van een melkveehouder al bij RKVV Erp gescout door FC Den Bosch. "Mijn broer Hugo, die wat ouder is, zat daar al en toen vroegen ze mij er ook bij. Twee jaar terug ben ik er echter mee gestopt want ik begon meer uit te gaan met mijn vriendengroep in Erp. Ik had geen zin meer om zes keer in de week te trainen, Hugo was toen al weg bij Den Bosch." De Van den Nieuwenhofjes vetrokken allebei naar Veghel, naar Blauw Geel. "Ja, Erp vond ik toch net een stap teveel terug op dat moment." De vriendengroep van Ben van den Nieuwenhof bestaat overigens uit nog veel meer voetbaltalent. "Niek en Joep Munsters spelen bij VVV, Robin Voets zit in de selectie van FC Den Bosch. Of we nog ooit samen bij Erp gaan spelen? Nou, ik denk wel dat het er wat mij betreft nog weleens van gaat komen." Met een lach: "Moet haast wel he, dat verwachten ze hier."

Bedrijf overnemen

Ben van den Nieuwenhof heeft voor een 17-jarige jongen verrassende ambities. "Ik wil graag het bedrijf van mijn vader overnemen straks, of in ieder geval samen doen. Nee, Hugo niet, die zit op de sportacademie. Of ik vroeg op moet staan? Nou ja, soms wel. Ik denk dat het lichamelijk ook niet slecht voor me is, een bietje boerenkracht is goed toch..." Broer Hugo zit dit jaar ook tegen een basisplaats aan in Veghel. "Ja, dat is wel gezellig vind ik. Of hij echt een vaste plek gaat afdwingen is de vraag, misschien is dat nog net een jaar te vroeg maar het gaat de goede kant op. Ja, wij kunnen elkaar wel vinden in het veld." Het typische Brabantse woord 'gezellig' is gevallen, het lijkt erop alsof dit aspect belangrijk is voor de huidige scholier aan de MAS te Boxtel.. Als we vragen naar de kracht van de groep bij Blauw Geel: "Ik vind de selectie dit seizoen echt enorm gezellig , de sfeer is erg goed. Het was balen dat we zaterdag onze bekerwedstrijd verloren want dat was onnodig. We kregen echter een onterechte strafschop tegen en later misten we er zelf eentje. Hopelijk gaat het komende zondag bij ADO'20 in Heemskerk beter. Dat is geen fijne tegenstander want het is een enorm eind rijden en het veld is ook verschrikkelijk slecht. Kunstgras van de kwaliteit welke RKVV Erp vroeger ook had, dan weet je het wel."

Top 8

Gevraagd naar de doelstellingen voor dit seizoen toont Ben van den Nieuwenhof zich realistisch: "Top 8 moeten we voor gaan denk ik maar het is lastig voorspellen want je weet niet hoe de andere ploegen er voor staan momenteel. Voor mezelf? Ik wil belangrijker worden, ook voor het team. Dat het team echt van me op aan kan." En wil hij nog hogerop straks? "Nou, dat weet ik niet. Als er iets leuks komt misschien wel maar ik ben daar helemaal niet mee bezig." Nu zeggen de meeste voetballers dat, dat ze 'daar niet mee bezig zijn', maar Ben van den Nieuwenhof is zo'n jongen waarvan je het meteen aanneemt. Waarvan acte. 

UDI'19-watcher Fons Boekelder ziet weer licht aan ...
Nieuwe doelman Stefan Tielemans overtuigt in no ti...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)