4 minuten leestijd (748 woorden)
Aanbevolen 

Nieuwe doelman Stefan Tielemans overtuigt in no time staf Gemert "Nu moet ik ervoor zorgen dat het niet tijdelijk is"

Stefan-Tielemans-100-548x750

BOEKEL/GEMERT| Vorige week donderdag deelde Gemert-trainer Reinald Boeren zijn keepers mede dat de voorkeur voorlopig uit zal gaan naar nieuweling Stefan Tielemans. De van Helmond Sport overgekomen Boekelaar verdrong daarmee Bono Barten die al drie jaar op Sportpark Molenbroek onder de lat stond. Tielemans: "Bono had toch een bepaalde reputatie opgebouwd. Ikvroeg me vooraf af of het me zou lukken in zo'n korte tijd al de trainers te kunnen overtuigen van keeper te gaan wisselen. Uiteraard ben ik blij dat dit toch is gelukt. Het is echter natuurlijk een voorlopige beslissing, ik zal krediet moeten opbouwen."

Door: Willy Rooyakkers

Met keepers is het altijd anders dan met voetballers. Het zijn vaak speciale mensen, characters. Maar dat niet alleen: een doelwachter passeer je niet zomaar, dat is vaak een beslissing voor langere tijd. Niet voor niets hebben clubs als Gemert ook altijd ex-keepers in dienst voor de trainingen, vooral ook om mensen in de staf te hebben die weten hoe het is om doelman te zijn. En het mentale aspect wat daarbij hoort. Wiljan Croijmans is de man in charge wat dat betreft in Gemert maar ook TC-lid Theo van den Boogaard loopt er nog rond, eveneens een doelman in hart en nieren. Tielemans: "Wiljan belde me een jaar eerder al maar toen wilde ik nog voor mijn kans gaan in Helmond. Nu lag dat anders, ik zag in dat het bij Helmond Sport niet zou gaan lukken. Ik meldde me bij UDI'19 en Gemert en uiteindelijk is het dus Gemert geworden. Ik kreeg een goed gevoel na een gesprek met Wiljan en Theo."

Bank

Liefst tachtig wedstrijden zat Tielemans op de bank bij Helmond Sport 1, achter Stijn van Gassel. "In al die tijd gebeurde er nooit iets met Stijn, geen rode kaart of blessure. Dat gunde ik hem uiteraard ook niet maar op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat het niet gaat lukken in het betaalde voetbal." Het grappige is dat hij bij UDI met Michiel Merks te maken zou hebben gekregen. "Ja, Michiel komt ook uit Boekel waardoor ik hem goed ken. Als jonge keepertjes kregen we samen training bij Boekel Sport. Michiel is net een jaartje ouder. In Boekel is het sowieso ons kent ons he." Tielemans voetbalde eerst een paar jaar in Boekel waarna hij toch onder de lat kwam. "Dat was in de E-tjes, twee jaar later meldde Helmond Sport zich. Ik zie het nu als een voordeel ooit gevoetbald te hebben, daar heb ik nu iets aan."

PSV

Vanuit het Helmondse kwam Stefan Tielemans ook in aanraking met de opleidingen van VVV Venlo en PSV. "Ja, er was wat samenwerking op dat gebied met Helmond Sport. Ik werd ook gescout om mee te trainen bij PSV en zat weleens op de bank bij jeugdwedstrijden. Mijn hoogtepunt betekende echter toch het kampioenschap met de 017 bij vv Helmond Sport. Daar kijk ik nog steeds met veel plezier op terug."

Gemert

Eenmaal actief op Sportpark Molenbroek verliep de aanpassing erg soepel. "Gemert doet weinig onder qua organisatie voor een BVO als Helmond Sport. Het enige is dat je niet overdag traint maar in de avonduren en dat er misschien iets minder faciliteiten zijn op het gebied als bijvoorbeeld krachttraining. Aan alles merk je dat hier het niveau ook best hoog ligt en daarnaast is het een erg gemoedelijke club. Dat past goed bij mij."

ACV

De eerste wedstrijd na afgelopen donderdag, de dag van de beslissing dus, moest Stefan Tielemans onder de lat in Assen bij ACV. Zijn team speelde daar een belangrijke bekerwedstrijd. "Voor een keeper is het belangrijk om de nul te houden en dat is gelukt. Bij 0-1 plukte ik een bal van een alleen doorgekomen speler zijn voet af en vlak voor tijd wist ik een van richting veranderd schot nog te pakken. We stonden al met 0-2 voor maar als ze daar scoren dan wordt het nog hectisch in de slotfase." De nieuwe keeper hield dus zijn kooi schoon maar daarnaast was het neo-aanvalsduo Johan van Lierop / Moreno Koenders verantwoordelijk voor de beide goals. Alles bij elkaar een perfecte boost dus voor het 'nieuwe' Gemert: "Ja, dat denk ik ook. Voor mij wordt het nu zaak om te zorgen dat ik niet alleen tijdelijk onder de lat blijf."

Stefan Tielemans, zeker plukkend als doelman bij Helmond Sport (Foto's: eigen foto's)
Blauw Geel – talent Ben van den Nieuwenhof: snelhe...
TMV op zoek naar de ziel, deel 16: FC Twente blijf...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)