3 minuten leestijd (531 woorden)
Aanbevolen 

Rico de Laat : clubtopscorer en supporter Helvoirt

HELVOIRT|  Helvoirt won twee weken geleden tegen Heeswijk met 2-0.Rico de Laat (29) tekende voor beide treffers voor de dorpsclub.. De snelle en technisch vaardige linkerspitsbracht daarmee zijn productie op 201 goals in officiële wedstrijden voor Helvoirt.,,En nu gaan we voor de 250 goals, want zolang ik me fit voel , wil ik hier blijven voetballen en blijven scoren ", laat hij strijdbaar weten.

door Kees van der Zandt

Het clubrecord van good-old Toon Berkelmans, die in het verleden 169 goals maakte voor Helvoirt, had hij eind 2017 al verbroken. De Laat is derhalve al twee jaar clubtopscorer aller tijden van de voetbalclub uit zijn woonplaats. De linkerspits speelt er al bijna 12 jaar in het eerste elftal . Hij blijkt elk seizoen weer een garantie voor het maken van veel goals. . Als tweedejaars A-junior maakte hij zijn eerste goal in de hoofdmacht van Helvoirt in de met 12-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Riel. ,,Het werd een mooi en onvergetelijk debuut , want ik maakte in die wedstrijd maar liefst zes goals'', laat hij lachend weten. De Laat maakte met Helvoirt de opmars mee van de vierde klasse naar de tweede klasse, waar de club inmiddels al weer zes jaar heel behoorlijk presteert. De linkspoot bleef ook in de tweede klasse 'gewoon' zijn goaltjes meepikken.,,Sterker nog, ik scoor meer in de tweede klasse dan ik ooit in de derde of vierde klasse heb gedaan. Omdat je inde tweede klasse meer ruimte krijgt om te voetballen dan in de derde of vierde klasse, waar het toch vooral heel veel fysiek spel is,wat me niet zo ligt"

De Laat is dan ook geen spits die met veel sleur en trekwerk de duels aangaat. Hij kiest zijn momenten om vooral door combinatiespel te scoren.,,Je denkt tijdens wedstrijden soms dat je hem in je zak hebt, maar dan slaat hij plots toe door als een sluipmoordenaar twee keer te scoren. Een beetje vergelijkbaar met Roy Makaay in het verleden bij Bayern Munchen en Feyenoord. Die onvoorspelbaarheid maakt Rico tot een echte topspits", merkte een verdediger van tegenstander Vianen Vooruit onlangs op over De Laat. De linkerspits raakt ook nooit in paniek als hij een paar wedstrijden niet scoort. ,,Omdat ik toch wel weet dat ik weer mijn goaltjes mee ga meepikken", zegt hij zonder arrogantie.

Spitsen die veel scoren staan overal en altijd in de belangstelling van andere clubs. Ook De Laat kreeg de afgelopen jaren diverse lucratieve aanbiedingen, maar legde die aanbiedingen steevast naast zich neer.,,Ik ga hier niet weg. Omdat Helvoirt mijn cluppie is", verzekert hij. ,,Ik voetbal er niet alleen met veel plezier met vrienden, maar ik ben ook gewoon supporter van de club. Het is toch schitterend om zoveel doelpunten te mogen maken voor de club uit je eigen dorp." Nu hij inmiddels meer dan 200 doelpunten heeft gemaakt, in competitie- en bekerwedstrijden, heeft De Laat al weer een nieuwe persoonlijke doelstelling. ,,Nu ga ik voor 250 goals voor Helvoirt , want zolang ik me fit voel wil ik blijven voetballen. Doelstelling voor ons team is dit seizoen de nacompetitie halen voor promotie naar de eerste klasse. Maar dat is nog ver weg, laten we eerst zondag maar eens proberen zondag de derby van Real Lunet in Vught winnen. "


Een garantie voor veel goals op het veld en in de ...
Ruben Rodrigues wordt steeds belangrijker voor FC ...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)